Tijdelijk Noodfonds Energie en Geldfit

Heb je moeite met het betalen van de stijgende energierekeningen? Je bent niet alleen. Miljoenen huishoudens in het hele land kampen met financiële problemen. Gelukkig is er hulp. Het Tijdelijk Noodfonds Energie is opgericht om jou te helpen om overeind te blijven in financieel zware tijden.

Tijdelijk Noodfonds Energie

Gedurende zes maanden helpt het fonds bij het betalen van jouw elektriciteits- en/of gasrekening, om in financiële moeilijkheden het hoofd boven water te houden. Je krijgt dan van oktober 2022 (met terugwerkende kracht) tot en met maart 2023 steun. Het maakt niet uit bij welke energieleverancier je zit.

Geldfit wijst je graag de weg. Op de website van Geldfit krijg je uitleg over het Noodfonds en over potjes. Je ziet wat jij wel en niet kan aanvragen in jouw situatie.

 

Wat is Geldfit?

Geldfit is een samenwerking tussen gemeenten, bedrijven en (hulp)organisaties en onderdeel van de Nederlandse Schuldhulproute. Geldfit kan jou helpen bij (beginnende) betalingsproblemen. Zo krijg je alle nodige ondersteuning, tools, informatie en wordt je in contact gebracht met lokale organisaties om je financiën onder controle te krijgen. Geldfit is helemaal gratis en anoniem te raadplegen. Zo hoeft het beheersen van je geldzaken niet intimiderend of overweldigend te zijn.

Extra hulp nodig?

Heb je vragen, of kom je er niet uit? Bel gratis met de hulplijn op 0800-0550.