Over vakantiegeld

In mei en juni ontvangen veel mensen hun vakantiegeld. Als u schulden heeft, is dit een mooie gelegenheid om uw schulden (gedeeltelijk) te betalen. Wij sturen in deze periode extra brieven en e-mails om u de mogelijkheden uit te leggen. Hier vindt u antwoord op de meeste vragen over het vakantiegeld en onze extra brieven en e-mails.

Ben ik verplicht om (een deel van) mijn vakantiegeld te gebruiken om mijn schuld(en) af te lossen?

U bent niet verplicht om uw vakantiegeld te gebruiken om uw schuld(en) mee af te lossen. Wij raden u wel aan om uw schuld(en) zo snel mogelijk te betalen.
Wanneer u uw schulden niet betaalt én geen betalingsregeling met ons afspreekt, dan kunnen er hoge kosten voor uw rekening komen. Voorbeelden hiervan zijn: incassokosten, rente en de kosten voor een dagvaarding. Wanneer wij al in het bezit zijn van een vonnis of dwangbevel, mag er zelfs beslag gelegd worden op uw inkomen, auto en/of huis.

 • Hoe kan ik betalen?
  • Ga naar www.ggn.nl/directbetalen. Met uw dossiernummer, postcode en huisnummer kunt u direct betalen met iDEAL
  • Log in op www.ggn.nl/mijnincasso om te betalen. Hier vindt u direct een overzicht van uw dossier(s)
  • Maak het bedrag over naar rekeningnummer IBAN: NL90 INGB 0686 3103 57 op naam van GGN Mastering Credit. Vermeld bij uw betaling het dossiernummer
 • Hoe kan ik een betalingsregeling treffen?
  • Ga naar https://contact.ggn.nl en vul ons contactformulier in. Kies voor de optie “Ik wil graag een betalingsregeling afspreken”
  • Log in op www.ggn.nl/mijnincasso. U vindt hier uw persoonlijke overzicht en kunt online verschillende zaken regelen, zoals een betalingsregeling aanvragen. De inloggegevens vindt u in één van onze brieven
  • Neem telefonisch contact op met één van onze medewerkers op 088 3314500
Ik heb al betaald, maar ontvang toch een brief/e-mail van jullie.

Controleer uw betaling:

 • Heeft u het juiste dossiernummer vermeld bij de omschrijving van uw betaling?
 • Heeft u de betaling overgemaakt naar het juiste rekeningnummer? Ons rekeningnummer is IBAN: NL90 INGB 0686 3103 57

Wanneer de betaalgegevens niet kloppen, of uw betaling dateert van langer dan 5 dagen voor de datum van onze brief/e-mail, dan ontvangen we graag uw betaalbewijs. Wij zoeken dan voor u uit wat er gebeurd is met uw betaling. Ga naar https://contact.ggn.nl en vul ons contactformulier in. Kies voor de optie “Ik heb al betaald en stuur hierbij het betaalbewijs”.

Wanneer de betaalgegevens kloppen, dan kunt u er vanuit gaan dat onze brief/e-mail uw betaling gekruist heeft. U kunt onze brief/e-mail als niet verzonden beschouwen. U hoeft geen contact met ons op te nemen.

Ik heb al een betalingsregeling met jullie, maar ik heb toch een brief/e-mail ontvangen.

Ook wanneer u al een betalingsregeling met ons heeft getroffen ontvangt u van ons een brief/e-mail over extra aflossen met het vakantiegeld. Wij sturen u deze brieven/e-mail om u de mogelijkheid te geven om versneld uw schuld(en) af te lossen. Door versneld af te lossen, voorkomt u extra rente. Daarnaast bent u eerder schuldenvrij en hoeft u niet meer maandelijks een gedeelte van uw inkomen te reserveren voor het aflossen van uw schuld(en).

Het is echter niet verplicht om naast uw betalingsregeling (een gedeelte van) uw vakantiegeld te betalen aan ons. Wanneer u geen gebruik wilt maken van de mogelijkheid om versneld af te lossen, hoeft u geen contact met ons op te nemen. Uw betalingsregeling zal blijven bestaan en u kunt de regeling gewoon voortzetten zoals is afgesproken.

Ik heb een brief/e-mail van jullie ontvangen in 1 dossier, maar ik heb meerdere dossiers bij jullie.

Rond mei sturen wij extra brieven/e-mails om de mogelijkheden van versneld aflossen met het vakantiegeld uit te leggen. De brieven die wij sturen zijn niet altijd voor al uw dossiers en de e-mails zijn altijd maar voor 1 dossier.

Op www.ggn.nl/mijnincasso vindt u een overzicht van al uw zaken. Daarnaast kunt u online verschillende zaken regelen, zoals een betalingsregeling aanvragen. De inloggegevens van MijnIncasso vindt u op één van onze brieven.

Ik ontvang geen vakantiegeld (in mei/juni).

In mei en juni ontvangen veel mensen vakantiegeld. Daarom sturen wij in deze periode veel extra brieven en e-mails om de mogelijkheden uit te leggen van versneld aflossen met het vakantiegeld. Niet alle werkgevers of uitkerende instanties keren in mei of juni vakantiegeld uit. Daarnaast ontvangt natuurlijk ook niet iedereen een salaris of uitkering.

 • Wanneer u geen vakantiegeld ontvangt, dan kunt u onze brief of e-mail hierover als niet verzonden beschouwen
 • Wanneer u wel vakantiegeld ontvangt, maar niet in mei of juni, dan kunt u onze brief of e-mail hierover als niet verzonden beschouwen. Wij raden u wel aan om, wanneer u het vakantiegeld ontvangt, dit te gebruiken om (gedeeltelijk) uw schuld(en) mee af te lossen

Het is wel belangrijk dat u een betalingsregeling met ons afspreekt. Hierdoor voorkomt u extra kosten. Voorbeelden hiervan zijn: incassokosten, rente en de kosten voor een dagvaarding. Wanneer wij al in het bezit zijn van een vonnis of dwangbevel, mag er zelfs beslag gelegd worden op uw inkomen, auto en/of huis.

 • Hoe kan ik een betalingsregeling treffen?
  • Ga naar https://contact.ggn.nl en vul ons contactformulier in. Kies voor de optie “Ik wil graag een betalingsregeling afspreken”
  • Log in op www.ggn.nl/mijnincasso. U vindt hier uw persoonlijke overzicht en kunt online verschillende zaken regelen, zoals een betalingsregeling aanvragen. De inloggegevens vindt u in één van onze brieven
Er ligt beslag op mijn inkomen, ik kan niet extra aflossen.
Wanneer er beslag ligt op uw inkomen, dan valt het vakantiegeld ook onder het beslag. Het vakantiegeld wordt dus al gebruikt voor het aflossen van uw schuld(en). U hoeft geen contact met ons op te nemen hierover.
Er ligt beslag op mijn inkomen, waarom krijg ik geen vakantiegeld?

Wanneer er beslag ligt op uw inkomen, dan ontvangt u maandelijks de beslagvrije voet. De beslagvrije voet is het gedeelte van uw inkomen waarop géén beslag gelegd mag worden. Wanneer wij beslag hebben gelegd op uw loon of uitkering, ontvangt u dit bedrag van uw werkgever of uitkerende instantie.
Op alles wat normaal gesproken boven de beslag vrije voet aan u uitbetaald zou worden, ligt beslag. Hier valt het vakantiegeld dus ook onder.

Er ligt beslag op mijn inkomen, kan ik een verzoek doen om mijn vakantiegeld toch te ontvangen?
Wanneer er beslag ligt op uw loon of uitkering, dan valt ook het vakantiegeld onder het beslag. U ontvangt dus geen vakantiegeld.
Alleen wanneer u kunt aantonen dat u wordt afgesloten van gas, water of licht en/of wordt ontruimd uit uw woning, kunt u een verzoek indienen om het vakantiegeld te behouden. Is dit niet het geval, dan wordt uw verzoek niet in behandeling genomen. Wij verwachten de verzoeken binnen 2 weken te behandelen. Vul op https://contact.ggn.nl ons contactformulier in en kies voor de optie “Ik ben het niet eens met de gemaakte kosten”. Voeg altijd bewijs toe van de aanstaande ontruiming van uw woning of de afsluiting van gas, water of licht.

Staat uw vraag er niet bij?

Heeft u nog vragen en staat uw vraag niet in onze lijst? Neem dan contact op met GGN. Of bekijk op de website onze uitgebreide begrippenlijst met juridische termen en maatregelen. Hier geven we tekst en uitleg over de meest gebruikte uitdrukkingen op het gebied van creditmanagement.