Over KvK

Lees de veelgestelde vragen aan GGN over KVK. Bijvoorbeeld wat moet u doen wanneer u reeds bent uitgeschreven bij de Kamer van Koophandel of nooit een factuur heeft ontvangen.

Delen op:

Ik krijg een rekening van de KvK waar ik niet meer sta ingeschreven

De KvK, waar iemand op 1 januari van dat jaar staat ingeschreven, int de heffingsbijdrage, ongeacht of iemand in de loop van het jaar is ingeschreven in een andere KvK.

Ik krijg een rekening van de KvK maar mijn onderneming is niet meer actief

U moet uw onderneming uitschrijven bij de KvK. Wij verwijzen u hiervoor door naar de KvK met een legitimatiebewijs, zodat de uitschrijving alsnog kan plaats vinden.

Mijn onderneming is al uitgeschreven bij de KvK

U dient dan binnen 7 dagen een kopie van de bevestiging van de uitschrijving van de KvK toe te sturen. Als er sprake is van een eenmanszaak, BV i.o., VOF, CV en Vereniging met beperkte rechtsbevoegdheid geldt de registratiedatum van de uitschrijving in 2012. U dient de vordering alsnog te betalen.

Ik krijg een rekening van de KvK, maar ik heb de bijdrage al voldaan

Wij verzoeken u in dat geval een betaalbewijs voorzien van ons dossiernummer per omgaande te mailen, faxen (088-3317412) of per post te sturen naar ons kantoor (Postbus 19212, 3001 BE, Rotterdam).

Ik heb nooit een factuur ontvangen

De factuur wordt altijd verzonden naar het vestigingsadres van de onderneming dat in het Handelsregister staat.

Ik heb wel de factuur ontvangen, maar nooit een herinnering of een aanmaning

De herinnering en aanmaning worden naar het vestigingsadres verstuurd. De KvK beroept zich op de verzendtheorie. Als de brieven verzonden zijn, vertrouwen zij er op dat de brieven goed aankomen. U dient de vordering dan ook alsnog te betalen.

Ik heb de betekening nooit ontvangen

De door de deurwaarder afgegeven stukken worden op het vestigingsadres achtergelaten. Is het adres, zoals vermeld in de stukken, gelijk aan het vestigingsadres dat in het Handelsregister staat, dan is het mogelijk dat u de adreswijziging niet op de juiste manier heeft doorgegeven aan de KvK. Dit kan alsnog door formulier 14 te downloaden op www.kvk.nl, voorzien van een kopie van het legitimatiebewijs. Wel bent u de vordering inclusief de gemaakte kosten verschuldigd.

Ik krijg een dwangbevel van de KvK, maar ik heb bezwaar tegen de jaarlijkse bijdrage

Verzet naar aanleiding van het uitgebrachte dwangbevel moet worden aangetekend bij de rechtbank, daar waar de kamer is gevestigd. In het ontvangen stuk staat uitgelegd hoe u verzet kan aantekenen. U moet hier zelf achteraan gaan, eventueel met behulp van een advocaat.

Ik zit niet meer op het adres dat in het Handelsregister staat, dus ik betaal de kosten niet

De KvK registreert, zij controleert niet. U bent dus zelf verantwoordelijk voor het actueel houden van de inschrijfgegevens. Dit kan gewijzigd worden door formulier 14 te downloaden op www.kvk.nl, voorzien van een kopie van het legitimatiebewijs. De gemaakte kosten dienen toch betaald te worden.

Wanneer u dit wel via het juiste formulier heeft laten wijzigen bij de KvK, verzoeken wij u het bewijsstuk te mailen, faxen (088-3317412) of per post te sturen naar ons kantoor (Postbus 19212, 3001 BE, Rotterdam).

Ik heb mijn adres laten wijzigen via TNT of Belastingdienst

De KvK neemt alleen wijzigingen in behandeling wanneer deze via formulieren van de KVK aangeleverd worden. Deze zijn te downloaden op www.kvk.nl.

Ik ben de nieuwe bewoner en heb een exploot ontvangen voor de vorige bewoner

Wij verzoeken u het stuk retour te sturen naar de afzender.

Ik ben geen bestuurlid meer van de Vereniging of Stichting

Wij verzoeken u in dat geval om een bevestiging van uitschrijving. Deze heeft u van de KvK ontvangen wanneer de uitschrijving verwerkt is. De bevestiging moet binnen 5 dagen bij ons binnen zijn. 

Als er sprake is van een eenmanszaak, BV i.o., VOF, CV en Vereniging met beperkte rechtsbevoegdheid geldt de registratiedatum van de uitschrijving in 2012. U dient de vordering alsnog te betalen.

Staat uw vraag er niet bij?

Heeft u nog vragen en staat uw vraag niet in onze lijst? Neem dan contact op met GGN. Of bekijk op de website onze uitgebreide begrippenlijst met juridische termen en maatregelen. Hier geven we tekst en uitleg over de meest gebruikte uitdrukkingen op het gebied van creditmanagement.