Perscontact en Persberichten

Journalisten kunnen voor vragen contact opnemen met Dorry Burger.

Zij is bereikbaar op (088) 331 4747.

09-10-2017 Maarten Vader CCMA Manager of the Year

Een prestigieuze prijs voor een gedreven manager: Maarten Vader, manager Contact Center bij GGN (gerechtsdeurwaarder- en incasso organisatie) is uitgeroepen tot CCMA Manager of the Year. Hij won de award vanwege zijn visie op klantcontact en zijn verbindende eigenschappen.

Volledig persbericht

31-01-2017 GGN sluit 2016 succesvol af

GGN heeft 2016 afgesloten met een EBITDA (winst voor rente, belasting en afschrijvingen) van 10,6 miljoen euro. Daarmee komt het nettoresultaat uit op 3,3 miljoen euro en dat betekent in meerdere opzichten een positief jaar.

Volledig persbericht

15-11-2016 GGN lanceert online totaaloplossing voor incasso

GGN geeft met een nieuw online portaal bedrijven en ondernemers een simpele totaaloplossing voor niet-betalende klanten: http://www.ggn.nl/incasso. De rekentool berekent vooraf het maximale kostenrisico, de incasso-opdracht wordt eenvoudig online ingediend en GGN gaat aan de slag. De klant heeft 24/7 een helder overzicht van de dossiers in de beveiligde MijnGGN omgeving.

Volledig persbericht

25-10-2016 GGN EBITDA 2016 in derde kwartaal (al) hoger dan heel 2015

GGN heeft de eerste negen maanden van 2016 afgesloten met een EBITDA (winst voor rente, belasting en afschrijvingen) van 6,9 miljoen euro en is daarmee nu al fors hoger dan die van heel 2015. Daarmee komt het netto resultaat uit op 1,15 miljoen euro.

Volledig persbericht

27-07-2016 GGN jaarverslag 2015

Lees hier alles over de resultaten van 2015, de positieve ontwikkelingen van het afgelopen eerste half jaar en de parels van GGN: van scanauto tot RouteGGN en van LEAN tot en met GGNpersona’s!
Lees het jaarverslag hier.

30-07-2015 Arron Bell nieuwe Chief Operating Officer bij GGN

Arron Bell is benoemd als nieuwe COO van incassospecialist en gerechtsdeurwaardersorganisatie GGN. Met ingang van 1 augustus 2015 start Bell bij GGN, waar hij als lid van het Dagelijkse Bestuur leiding gaat geven aan de operationale organisatieonderdelen.

Volledig persbericht

01-02-2015 Martin van Loon nieuwe CEO bij GGN

Martin van Loon is benoemd als nieuwe CEO van incassospecialist en gerechtsdeurwaardersorganisatie GGN. Met ingang van 1 februari 2015 start Van Loon in zijn nieuwe functie. Samen met het dagelijkse bestuur van GGN, voert hij de organisatorische hervormingen door die vorig jaar zijn gestart.
Volledig persbericht 

30-09-2014 Martin van Loon nieuwe CFO GGN

Met ingang van 1 oktober 2014 treedt de heer Martin van Loon als CFO in dienst bij incassospecialist en gerechtsdeurwaardersorganisatie GGN. Van Loon gaat samen met de directie het strategische beleid mede vormgeven en de expertise van GGN als kennispartner in creditmanagement verder uitbouwen.
Volledig persbericht 

11-06-2014 Minder dan helft Nederlanders komt goed rond

Nederlanders zijn positiever over hun persoonlijke economische situatie dan vorig jaar. In werkelijkheid zijn de geldproblemen echter toegenomen. Minder dan de helft van de Nederlanders zegt goed te kunnen rondkomen. Niet alleen de problemen bij mensen met een beneden modaal inkomen nemen verder toe, ook de modale inkomens hebben het dit jaar aanzienlijk zwaarder gekregen. Dit constateert creditmanagementorganisatie GGN in haar jaarlijkse onderzoek Zo betaalt Nederland.
Volledig persbericht

24-02-2014 Optimalisatie van facturatie en debiteurenbeheer kan kostenbesparing van ruim 40% opleveren

Bedrijven en instellingen onderschatten de gemiddelde totale kosten voor het innen van een factuur. Een meerderheid van de ondernemers denkt per factuur gemiddeld €2,00 kwijt te zijn. In werkelijkheid kunnen die kosten honderden procenten hoger uitvallen: hoewel ze per branche sterk verschillen, liggen ze ruwweg tussen €2,50 tot wel €60,00 per factuur. De meest onderschatte kosten in het proces van facturatie en debiteurenbeheer (F&D) zijn die voor klantenservice en ICT. Geoptimaliseerde uitvoering door een in F&D gespecialiseerde partij biedt veel kansen om de kosten te verlagen. Een besparing van 10% is vaak zonder meer mogelijk; in sommige branches kan het besparingspotentieel oplopen tot meer dan 40%. Dat blijkt uit onderzoek van GGN, uitgevoerd samen met EY Advisory en een aantal creditmanagement experts.
Volledig persbericht (PDF)

24-05-2013 Creditmanager GGN zet in op voorkomen van incasso’s

GGN start met de implementatie van een nieuwe dienst op het gebied van facturatie en debiteurenbeheer. GGN begeeft zich op een voor de branche bijzonder aandachtsgebied: het voorkomen van schulden. Op 23 mei ondertekende creditmanager GGN te ‘s-Hertogenbosch een samenwerkingsovereenkomst met softwareleverancier Aptic uit Zweden. GGN verwacht in het najaar de eerste klant te bedienen met de nieuwe dienst Facturatie en Debiteurenbeheer..
Volledig persbericht (PDF)

17-05-2013 14 procent van de Nederlanders heeft betaalproblemen

Maar liefst 14% van de Nederlandse consumenten geeft aan op dit moment betalingsproblemen te hebben. Bijna de helft van de mensen met betaalproblemen ligt daar wakker van. Rekeningen voor zorgkosten staan met stip bovenaan de lijst van te laat betaalde rekeningen. Dit constateert creditmanagementorganisatie GGN in haar jaarlijkse onderzoek Zo Betaalt Nederland.
Volledig persbericht (PDF)

06-05-2013 Solide winst voor creditmanager GGN

GGN, marktleider in de incasso- en deurwaardersbranche, sluit het boekjaar 2012 positief af.

• Bruto-omzetresultaat EUR 97,2 miljoen
• Nettowinst EUR 3,8 miljoen
• Nettorendement op bruto-omzetresultaat 4,0%
• Solvabiliteitsratio 45,8%
• Liquiditeitsratio 1,4%
• Toename 11,5 procent instroom aantal vorderingen
Volledig persbericht (PDF)
Jaarrekening GGN Holding N.V. (PDF)

02-05-2013 Vestigingsmanager GGN doneert afscheidscadeau

Maandag 6 mei aanstaande overhandigt Gjalt Dijk zijn afscheidscadeau -een cheque van 2000 euro- aan het Ronald McDonald Huis te Zwolle. Op 15 april jongstleden nam Gjalt Dijk afscheid als vestigingsmanager en gerechtsdeurwaarder van GGN Zwolle. Gjalt was 38 jaar werkzaam in Zwolle en was de laatste jaren van zijn ambt werkzaam als gerechtsdeurwaarder en vestigingsmanager op de Zwolse vestiging van GGN.
Volledig persbericht (PDF)

17-01-2013 GGN eerste grote creditmanager met gecertificeerd informatiebeveiligingssysteem

Op 16 januari 2013 nam de Raad van Bestuur van GGN een ISO-27001-certificaat in ontvangst van auditor BSI. GGN is de eerste grote creditmanager met een gecertificeerd managementsysteem voor informatiebeveiliging.
Volledig persbericht (PDF)

13-10-2012 Gerechtsdeurwaarders van GGN leggen beslag tijdens politiecontrole

Op vrijdag 12 oktober 2012 heeft gerechtsdeurwaarders- en incassokantoor GGN meegedraaid in een grootscheepse verkeerscontrole van politie regio Haaglanden in stadsdeel Segbroek en is daarmee de eerste creditmanagementorganisatie die op die manier openstaande vorderingen int.
Volledig persbericht (PDF)

25-09-2012 Toeleverancier steeds vaker geldschieter

De helft van de business-to-businessbedrijven ziet het betaalgedrag van hun klanten verslechteren. 1 op de 8 bedrijven betaalt zelf echter ook na de gestelde betaaltermijn. Een kwart van de te laat betalende bedrijven, geeft aan niet anders te kunnen vanwege financiële problemen. Echter, meer dan de helft van de bedrijven plant de betaling bewust na de betaaltermijn. Ruim een derde doet dat, omdat door de eigen organisatie een andere termijn is bepaald en een ander groot deel -maar liefst 30%- plant betalingen bewust te laat om de eigen liquide middelen op peil te houden.
Volledig persbericht (PDF)

26-06-2012 Kortere doorlooptijd pré-incassotraject met GGN Incasso Connect

Creditmanagementorganisatie GGN breidt zijn dienstverlening uit met de online pré-incasso tool GGN Incasso Connect. Hiermee kunnen klanten zelf snel en gemakkelijk hun debiteurenbeheer uitvoeren. GGN Incasso Connect is ontwikkeld in samenwerking met Exact Online.
Volledig persbericht (PDF)

14-06-2012 Zo betaalt Nederland in 2012: Lage inkomens het hardst getroffen

Incassospecialist GGN heeft onafhankelijk onderzoeksbureau Motivaction ingeschakeld om het betaalgedrag van de Nederlander in kaart te brengen. In de incassobranche is GGN de enige die jaarlijks, dit jaar alweer voor de tiende keer, een dergelijk rapport opstelt. Het onderzoeksrapport geeft inzicht in een aantal opmerkelijke ontwikkelingen. In tegenstelling tot de uitkomsten van het onderzoeksrapport van vorig jaar waaruit bleek dat de economie in rustiger vaarwater leek te zijn gekomen en een positieve houding leek te ontstaan over de economische situatie in Nederland, blijkt dat het vertrouwen dit jaar weer sterk is gedaald: Nederlanders houden de hand op de knip en hebben er weinig hoop op dat de situatie verbetert. Dit uit zich ook in het betaalgedrag van de Nederlander. Werd in 2011 de betaling van rekeningen voornamelijk uit gemakzucht niet voldaan, in 2012 zal geldgebrek steeds vaker de oorzaak zijn.
Volledig persbericht (PDF)

05-06-2012 Nibud en GGN pakken schuldenproblematiek bij huurders aan

Achterstanden bij de huurbetaling zijn een belangrijk signaal voor het ontstaan van problematische schulden. Uit onderzoek van het Nibud* blijkt dat huurders meer kans hebben op financiële problemen dan kopers. 58% van de huurders komt maandelijks moeilijk rond met zijn geld. Daarnaast staan huurders vaker rood dan kopers. Reden voor het Nibud (Nationaal Instituut voor Budgetvoorlichting) en GGN om zich samen sterk te maken voor woningcorporaties en hen te helpen (betalings)problemen vroegtijdig te signaleren. GGN heeft veel woningbouwcorporaties als opdrachtgever en is daardoor ervaringsdeskundige op het gebied van schuldenproblematiek.
Volledig persbericht (PDF)

24-05-2012 Richard van Reijmersdal Commercieel Directeur GGN

Richard van Reijmersdal is op 1 mei 2012 benoemd als nieuwe Commercieel Directeur van creditmanagementorganisatie GGN. In zijn nieuwe functie is hij eindverantwoordelijk voor de verkoopstrategie en leidt hij de salesorganisatie met alle bijbehorende commerciële activiteiten.
Volledig persbericht (PDF)

02-05-2012 Incasseren steeds complexer

GGN, marktleider in de incasso- en deurwaardersbranche, sluit het boekjaar 2011 positief af met een nettowinst van EUR 3,8 miljoen. Een groei van 26% ten opzichte van 2010. De solvabiliteitsratio kwam per 31 december 2011 uit op 42,3% en de liquiditeitsratio op 2,36 volgens de berekening van het Garantiefonds Gerechtsdeurwaarders. Beide ratio’s zijn ruim boven de norm.
Volledig persbericht (PDF)
Factsheet GGN jaarschijfers 2011 (PDF)

06-03-2012 GGN verhuist van Sommelsdijk naar Hellevoetsluis

Op 15 maart 2012 verhuist de GGN-vestiging van Sommelsdijk naar een nieuw pand in Hellevoetsluis. De nieuwe locatie biedt veel mogelijkheden, maar GGN zal de goede tijd in Sommelsdijk ook zeker niet vergeten.
Volledig persbericht (PDF)

Archief

28-06-2011 Helft van de jongeren houdt schulden verborgen
21-06-2011 Creditmanagement organisatie GGN stabiel op koers: nettowinst EUR 3 miljoen
27-04-2011 Betaalgedrag van Nederlanders verbeterd, maar nonchalance neemt toe
27-04-2011 Kwart van de Nederlanders maakt zich zorgen over pensioen
27-04-2011 Betaalgedrag in Noorden en Oosten maakt inhaalslag
27-04-2011 Zuid-Nederland is het zuinigst en betaalt het best
27-04-2011 Betaalgedrag Amsterdam, Rotterdam en Den Haag ziet sterkste herstel
24-01-2011 GGN en Annemarie van Gaal pakken schuldenproblematiek aan met kasboek voor debiteuren
25-10-2010 Robert Verkroost nieuwe directeur HRM bij GGN (Foto)
11-10-2010 GGN kennispartner op Zakenfestival in Amsterdam
17-09-2010 GGN neemt Smolders Gerechtsdeurwaarders over
15-09-2010 Martin Middelman nieuwe regiodirecteur bij GGN
15-06-2010 GGN Maas-Delta ondersteunt VVE-010 met strak incassobeleid...
27-05-2010 Incassospecialist en gerechtsdeurwaarder GGN sluit fusiejaar...

 

 

 

 

Delen op: