Garanties voor 3,6 miljoen debiteuren

Interview met Laurens Ruster, Manager Business Intelligence bij GGN

GGN heeft een database met de Gegevens van 3,6 miljoen debiteuren: 3 miljoen consumenten en 600.000 bedrijven. ‘Veiligheid staat bij ons hoog in het vaandel’, zegt Laurens Ruster, Manager Business Intelligence bij GGN.

Een standaard benadering is met deze database verleden tijd. De uiteenlopende data wordt zo slim mogelijk toegepast in de incassopraktijk. Met behulp van statistieken en rekenmodellen én op basis van de klantgeschiedenis is te voorspellen hoe een bepaalde klant zich gaat gedragen. Er is een indeling gemaakt in vijf profielen, die we de GGNpersona’s noemen.

Datagedreven

Laurens Ruster: ‘Op basis van hun profiel kunnen we inschatten of mensen niet willen of niet kunnen betalen. We blijven de gegevens steeds verder aanvullen en verfijnen, zodat we nog effectiever kunnen incasseren.’ Hij voegt er nadrukkelijk aan toe: ‘We delen deze gegevens nóóit met derden.’

Omdat creditmanagement zo steeds meer een datagedreven vak wordt, is het goed te weten dat GGN de enige Nederlandse deurwaarder is met een internationale ISO 27001-certificering voor informatiebeveiliging. GGN voldoet hiermee ruim aan de baseline van informatiebeveiliging die De Nederlandsche Bank aan banken oplegt.

Ook gebruikt GGN de kennis van onze deurwaarders over debiteur en buurt. Omdat GGN de meeste deurwaarders heeft, zijn de werkgebieden per deurwaarder relatief klein. Dit biedt hen de mogelijkheid om de debiteur en buurt beter te leren kennen.

Publicatiedatum: Dit artikel is eerder verschenen in Creditmind november 2016

Terug naar het overzicht