Online incasso van GGN

Alles-in-een oplossing voor openstaande facturen

Direct een incasso starten

Wat zijn de kosten voor een deurwaarder?

Uw klant heeft de door u gestuurde rekeningen (nog) niet betaald en u bent benieuwd wat de kosten voor een deurwaarder zijn. Het is erg vervelend dat één van uw klanten of wellicht meerdere klanten niet tijdig hebben betaald. GGN helpt bedrijven en ondernemers die in een dergelijke situatie zitten. Wij kunnen een incassoproces starten om het openstaande bedrag van uw klanten terug te krijgen. Nu zijn de kosten voor een deurwaarder moeilijk te bepalen, deze zijn namelijk afhankelijk van de stappen die GGN moet nemen in het proces en de hoogte van het openstaande bedrag. Wat we u wel kunnen vertellen is dat u niets hoeft te betalen als uw klant betaalt! De kosten om een deurwaarder in te schakelen, worden door GGN aan uw klant door belast. Dit is wettelijk bepaald.

 

WAT ZIJN DE STAPPEN BIJ EEN INCASSOPROCES?

Door de jaren heen hebben we een grote debiteurendatabase opgebouwd, waardoor we een goede inschatting kunnen maken welke stappen we moeten nemen. Het is dus niet direct nodig om kosten te maken en een deurwaarder bij uw klant langs te sturen. Wij werken op basis van drie fases tijdens een incassoproces. In fase 1 sturen we uw klant een laatste herinneringsbrief. Uw klant krijgt dus nog één keer de mogelijkheid om de door u gestuurde factuur zonder extra kosten te voldoen. Daarna gaan we de klant aanmanen, waarbij wel kosten worden berekend. Bij fase 2 gaan we over tot dagvaarden. Uw klant wordt door onze deurwaarder uitgenodigd om voor de rechtbank te verschijnen. Vanaf deze stap in het proces worden er kosten gemaakt voor onder andere wettelijke griffiekosten en kosten voor het inschakelen van een deurwaarder. Maar gelukkig worden in veel gevallen de rekeningen voor of tijdens fase 2 betaald en is niet nodig om door te gaan naar fase 3. Bij deze laatste fase gaat we over op beslaglegging.

 

DE KOSTEN VOOR EEN DEURWAARDER

GGN heeft een rekentool ontwikkeld, waardoor u gemakkelijk en snel een indicatie krijgt van wat uw maximale kostenrisico is als uw klant niet direct tot betaling overgaat. Mocht onverhoopt betaling uitblijven, dan geeft onze rekentool aan welke kosten voor uw rekening zijn. De kosten voor een deurwaarder zijn verschillend en afhankelijk van het openstaand bedrag en welke stappen we moeten nemen. Voorafgaand aan het incassoproces kunt u via de rekentool op onze website aan de hand van het openstaande bedrag van uw klant berekenen wat de maximale deurwaarderskosten voor u kunnen zijn. Zo weet u altijd waar u aan toe bent! GGN gaat op respectvolle manier met uw klant in gesprek over de betalingsverplichting aan u. Daarnaast werken wij volgens de hoogste normen. U hoeft zich dus geen zorgen te maken over de openstaande rekening(en), onvoorziene kosten voor een deurwaarder en de relatie met uw klant.

 

Hoe werkt het?

stap1

Incasso starten

Online vult u eenvoudig de gegevens van uw niet-betalende klant in. Ook kunt u hier de factuur en overige documenten uploaden.
stap2

Uw gegevens

Via uw KvK-nummer worden uw bedrijfsgegevens geüpload en vult u overige gegevens in. Zo draagt u uw eerste incasso-opdracht over aan GGN.
stap3

GGN gaat aan de slag

Na ontvangst controleren wij uw gegevens en starten direct het incassoproces. U ontvangt een bevestiging en login voor MijnGGN.
stap4

24/7 inzicht via MijnGGN

In MijnGGN kunt u uw incasso volgen en wijzigingen aan ons doorgeven. Ook uw volgende incasso-opdrachten kunt u hier indienen.
Bent u al klant? Ga direct naar MijnGGN om uw incasso in te dienen