Online incasso van GGN

Alles-in-een oplossing voor openstaande facturen

Direct een incasso starten

incassokosten berekenen?

Uw klant heeft de rekeningen niet op tijd betaald en u wilt de incassokosten berekenen? Niets is zo vervelend dat één van uw klanten de rekening(en) niet op tijd heeft betaald. Op een gegeven moment is het daarom nodig om een incassobureau in te schakelen. GGN is er voor bedrijven en ondernemers die die te maken hebben met niet of slecht betalende klanten. U wilt uw klant niet verliezen en de verstandhouding niet beschadigen, maar uw eigen rekeningen moeten óók gewoon betaald worden. Hebben eerdere pogingen niet gewerkt? Dan bent u aan het juiste adres! GGN helpt ondernemers en bedrijven om zo spoedig mogelijk uw rekeningen betaald te krijgen. Daarnaast kunnen wij berekenen wat de incassokosten ongeveer voor u zijn als uw klant toch niet betaalt. U wilt niet voor verrassingen komen te staan. De werkelijke incassokosten van een (incasso)traject zijn vooraf vaak moeilijk te bepalen. Dit is namelijk afhankelijk van welke stappen we moeten nemen in het proces en de hoogte van het openstaande bedrag.

 

Wilt u weten of een incassoprocedure zin heeft of wilt u eerst meer informatie? Dien een belverzoek in een bij een van onze adviseurs! 

 

DE REKENTOOL; INCASSOKOSTEN BEREKEN

GGN heeft een rekentool, waardoor u gemakkelijk een berekening krijgt van de incassokosten. Wat fijn is, is dat u niets betaalt als uw klant betaalt. De incassokosten worden namelijk aan uw klant door belast. Dit is wettelijk bepaald. Mocht onverhoopt betaling uitblijven, dan geeft onze rekentool u een reële indicatie van uw maximale incassokosten bij een openstaand bedrag tot € 25.000. Als u een hoger openstaand bedrag heeft, is het gebruik van de rekentool niet mogelijk (omdat deze tarieven anders zijn), maar kunnen we natuurlijk wel helpen. U vraagt zich waarschijnlijk af waar incassoberekening uit bestaat. De incassokosten bestaan uit een vergoeding voor GGN en (eventuele) externe kosten. Hoe verder we het incassoproces ingaan, doordat betaling door uw klant uitblijft, hoe hoger de kosten voor u worden indien u klant alsnog niet betaald heeft.

 

WAT ZIJN DE STAPPEN IN HET PROCES?

Door de jaren heen hebben we een grote debiteurendatabase opgebouwd. Hierdoor kunnen we een goede inschatting maken over de te nemen stappen. Wij werken op basis van drie fases tijdens een incassoproces. In fase 1 sturen we uw klant een laatste herinneringsbrief. Uw klant krijgt dus nog één keer de mogelijkheid om de gestuurde factuur zonder extra kosten te voldoen. Zo niet dan gaan we aanmanen en komen er wettelijke incassokosten bij. In veel gevallen kunnen we hierna het incassoproces beëindigen. Uw debiteur betaalt in dit geval de incassokosten. Bij fase 2 gaan we over tot dagvaarden. Uw klant wordt door onze deurwaarder uitgenodigd om voor de rechtbank te verschijnen. Bij de laatste fase gaat we over tot beslaglegging. GGN gaat op een respectvolle manier om met uw klant, dat staat een verdere goede klantrelatie niet in de weg. Door onze rekentool en uitleg van het incassoproces kunnen wij vooraf helder en duidelijk maken hoe we u kunnen helpen om uw rekeningen betaald te krijgen. Uw incassokosten berekenen is dus gemakkelijk bij GGN!

Hoe werkt het?

stap1

Incasso starten

Online vult u eenvoudig de gegevens van uw niet-betalende klant in. Ook kunt u hier de factuur en overige documenten uploaden.
stap2

Uw gegevens

Via uw KvK-nummer worden uw bedrijfsgegevens geüpload en vult u overige gegevens in. Zo draagt u uw eerste incasso-opdracht over aan GGN.
stap3

GGN gaat aan de slag

Na ontvangst controleren wij uw gegevens en starten direct het incassoproces. U ontvangt een bevestiging en login voor MijnGGN.
stap4

24/7 inzicht via MijnGGN

In MijnGGN kunt u uw incasso volgen en wijzigingen aan ons doorgeven. Ook uw volgende incasso-opdrachten kunt u hier indienen.
Bent u al klant? Ga direct naar MijnGGN om uw incasso in te dienen