Online incasso van GGN

Alles-in-een oplossing voor openstaande facturen

Direct een incasso starten

De maximale incassokosten bij GGN

U wilt een incassoproces starten, maar wilt eerst weten wat de maximale incassokosten zijn? Uw klant heeft de rekeningen niet op tijd betaald en u wilt daardoor niet nog meer onvoorziene kosten maken. Dan bent u aan het juiste adres! Wij weten precies wat we moeten doen om uw factuur wél betaald te krijgen.

 

Maximale kosten

Wij kunnen een reële berekening maken wat de maximale incassokosten voor u zijn. Begrijpelijk, want u wilt niet voor verrassingen komen te staan. Via onze rekentool kunt u eenvoudig en snel een indicatie krijgt van uw maximale incassokosten als uw klant niet direct tot betaling overgaat. De maximale incassokosten bestaan uit een vergoeding voor GGN en (eventuele) externe kosten zoals griffierechten..

 

U betaalt niets als uw klant betaalt.

De incassokosten worden namelijk aan uw klant doorbelast. Dit is wettelijk bepaald. U betaalt dus niets als uw klant de openstaande vordering betaalt.

 

Zo werken wij

Door de jaren heen hebben we een grote debiteurendatabase opgebouwd, waardoor we een goede inschatting kunnen maken welke stappen we moeten nemen in het incassoproces. Wij werken op basis van drie fases.

Fase 1

Laatste herinneringsbrief en starten met aanmanen.

Uw klant krijgt dus nog één keer de mogelijkheid om de factuur zonder extra kosten te voldoen. Daarna starten we met aanmanen, waar wettelijke incassokosten bij komen. We nemen op verschillende manieren contact op met uw klant om tot een betaling te komen. Vaak wordt het incassoproces in deze fase al beëindigd en is het niet nodig om naar fase 2 over te gaan. Uw klant betaalt dan de gemaakte incassokosten, waardoor u zelf geen verdere kosten heeft

Fase 2

Hier gaan we over tot dagvaarden als uit onze scoring blijkt dat uw klant wel kán betalen. Als het zo is dat uw klant gewoonweg  niet kán betalen, stoppen we het proces. Als we doorgaan wordt in de meeste gevallen uw factuur  betaald. We zijn in deze fase wel wettelijk verplicht een voorschot aan u te vragen voor de proceskosten (o.a. griffierechten). U krijgt hier altijd eerst bericht van. Daarna wordt uw klant door onze deurwaarder uitgenodigd om voor de rechtbank te verschijnen.

Fase 3

Hier volgt een vonnis van de rechter en met dit vonnis bezoekt de deurwaarder uw klant om de laatste betaalmogelijkheid te bieden. Er kan ene betalingsregeling getroffen worden om beslaglegging te voorkomen. Als beslaglegging onvermijdelijk is beoordeelt GGN de meest passende vorm van beslag. denk daarbij aan beslag op loon, bankrekening, auto of inboedel.

Wilt u meer weten of heeft u vragen, neem direct contact met ons op.

 

Direct een incasso starten

Hoe werkt het?

stap1

Incasso starten

Online vult u eenvoudig de gegevens van uw niet-betalende klant in. Ook kunt u hier de factuur en overige documenten uploaden.
stap2

Uw gegevens

Via uw KvK-nummer worden uw bedrijfsgegevens geüpload en vult u overige gegevens in. Zo draagt u uw eerste incasso-opdracht over aan GGN.
stap3

GGN gaat aan de slag

Na ontvangst controleren wij uw gegevens en starten direct het incassoproces. U ontvangt een bevestiging en login voor MijnGGN.
stap4

24/7 inzicht via MijnGGN

In MijnGGN kunt u uw incasso volgen en wijzigingen aan ons doorgeven. Ook uw volgende incasso-opdrachten kunt u hier indienen.
Bent u al klant? Ga direct naar MijnGGN om uw incasso in te dienen