Online incasso van GGN

Alles-in-een oplossing voor openstaande facturen

Direct een incasso starten

Wat is minnelijke incasso?

In ons vakgebied spreken we tijdens het incassoproces vaak over minnelijke incasso en gerechtelijke incasso. Maar wat bedoelen we hiermee? Het minnelijke incassoproces is niets anders dan het traject waarin we een niet-betalende klant aanmanen.

Heeft u last van klanten die niet betalen?

Grote kans dat u deze zelf al één of meerdere betalingsherinneringen heeft gestuurd. In feite bent u dan zelf al bezig met het starten van het minnelijke incassoproces, ook wel buitengerechtelijke incasso genoemd. U dient in deze fase rekening te houden met de wet- en regelgeving, denk bijvoorbeeld aan het Besluit Vergoeding voor Buitengerechtelijke Incassokosten, ook wel wet incassokosten of WIK genoemd.

In veel gevallen krijgt u de rekening betaald, maar soms lukt dit niet. Het kan dan helpen om de hulp van een incassobureau in te schakelen. Uw zorg wordt uit handen genomen en onze gespecialiseerde medewerkers gaan voor u aan de slag. Wij starten dan altijd met minnelijke incasso, waarin we uw klant per brief, e-mail of telefoon benaderen en manen om over te gaan tot betaling.

Waarom starten we met minnelijke incasso?

GGN is van mening dat we moeten voorkomen dat schulden onnodig hoog oplopen en we zien graag dat de relatie met uw klanten goed blijft. Daarom starten we altijd met minnelijke incasso, zodat uw klanten de kans krijgen om alsnog over te gaan tot  betaling of het treffen van een betalingsregeling. In veel gevallen is de inzet van onze diensten al voldoende en kunnen we verdere kosten besparen, zowel voor u als voor uw klant.

Als minnelijke incasso niet lukt

Laten uw debiteuren het nog steeds afweten ondanks onze inspanningen in het minnelijke incassoproces? Dan is het wel zo fijn dat GGN zowel incassobureau als deurwaarderskantoor is en daarmee dus naadloos een gerechtelijk traject kan opstarten. Om onnodige kosten voor u en uw klanten te voorkomen, starten we altijd eerst met scoring. In onze enorme database kunnen we controleren hoe groot de kans is dat uw debiteur wel of niet betaalt. Door onze uitgebreide kennis en ervaring, onze effectieve aanpak en ons snelle handelen, ontzorgen wij u volledig. Onze deurwaarders zijn landelijk verspreid en hebben veel lokale kennis over bedrijven en debiteuren. U kunt er dan ook van uitgaan dat wij iedere debiteur correct en met de benodigde aandacht behandelen. Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen in een minnelijk traject? Neem snel contact op met een van onze specialisten.

Hoe werkt het?

stap1

Incasso starten

Online vult u eenvoudig de gegevens van uw niet-betalende klant in. Ook kunt u hier de factuur en overige documenten uploaden.
stap2

Uw gegevens

Via uw KvK-nummer worden uw bedrijfsgegevens geüpload en vult u overige gegevens in. Zo draagt u uw eerste incasso-opdracht over aan GGN.
stap3

GGN gaat aan de slag

Na ontvangst controleren wij uw gegevens en starten direct het incassoproces. U ontvangt een bevestiging en login voor MijnGGN.
stap4

24/7 inzicht via MijnGGN

In MijnGGN kunt u uw incasso volgen en wijzigingen aan ons doorgeven. Ook uw volgende incasso-opdrachten kunt u hier indienen.
Bent u al klant? Ga direct naar MijnGGN om uw incasso in te dienen