Online incasso van GGN

Alles-in-een oplossing voor openstaande facturen

Direct een incasso starten

Incassoprocedure

Een incassoprocedure begint altijd met het versturen van een aanmaning, die wordt gemaakt door het incassobureau en namens u wordt verzonden. In de aanmaning staat dat uw schuldenaar de openstaande bedragen op korte termijn moet betalen. Wordt dit niet binnen de gestelde termijn voldaan, dan volgt er een nieuwe brief of belletje van het incassobureau. Hierin wordt aangegeven dat er niet aan eerdere betalingseisen is voldaan en dat er rechtsmaatregelen komen als er niet tijdig betaald wordt.

 

GEEN REACTIE, WAT DAN?

Als uw debiteur na alle brieven of telefoontjes toch niets betaald heeft of geen betalingsregeling is overeengekomen, dan kan dit leiden tot een gerechtelijke procedure. Deze vindt korte tijd na de laatste aanmaning plaats. Het is wettelijk verplicht om uw debiteur hiervan op de hoogte te stellen. Mocht het tot een gerechtelijke procedure komen, dan wordt uw debiteur opgeroepen om voor de rechter te verschijnen. Hiervoor krijgt uw debiteur een dagvaarding uw debiteur via de deurwaarder ontvangt.

 

VOOR DE RECHTER VERSCHIJNEN

In de dagvaarding staat de datum waarop de zaak voor de rechter komt. Uw debiteur is niet verplicht om bij het proces aanwezig te zijn maar het mag wel. De rechter doet een uitspraak, ongeacht of uw debiteur aanwezig is of niet. Deze uitspraak heet een vonnis. Als de rechter uw debiteur veroordeelt tot betaling, heeft uw debiteur nog een bepaalde periode de tijd om de betaling alsnog te voltooien, daarna kan beslaglegging volgen door de gerechtsdeurwaarder.

 

SCHULDBEWAKING

Het kan voorkomen dat u de openstaande vorderingen toch niet kan innen. Dit kan komen doordat de debiteur vertrokken is naar een onbekende bestemming of het buitenland. Ook kan het zijn dat de debiteur failliet is verklaard. Mocht dit gebeuren, dan houdt GGN de financiële en persoonlijke veranderingen van deze debiteur periodiek en met behulp van diverse bronnen in de gaten. Mochten er veranderingen zijn, dan neemt GGN weer contact op met de debiteur met het verzoek de openstaande schuld alsnog te betalen.

 

Hoe werkt het?

stap1

Incasso starten

Online vult u eenvoudig de gegevens van uw niet-betalende klant in. Ook kunt u hier de factuur en overige documenten uploaden.
stap2

Uw gegevens

Via uw KvK-nummer worden uw bedrijfsgegevens geüpload en vult u overige gegevens in. Zo draagt u uw eerste incasso-opdracht over aan GGN.
stap3

GGN gaat aan de slag

Na ontvangst controleren wij uw gegevens en starten direct het incassoproces. U ontvangt een bevestiging en login voor MijnGGN.
stap4

24/7 inzicht via MijnGGN

In MijnGGN kunt u uw incasso volgen en wijzigingen aan ons doorgeven. Ook uw volgende incasso-opdrachten kunt u hier indienen.
Bent u al klant? Ga direct naar MijnGGN om uw incasso in te dienen