Incassobureau inschakelen

Soms is het lastig te bepalen wanneer u een incassobureau moet inschakelen. Het inschakelen van een incassobureau is namelijk wel een grote stap. Uw klant kan zich aangevallen voelen en de relatie tussen u beiden kan gevoelsmatig wat schade oplopen. Bedenk wel dat het soms beter is om één klant minder te hebben, dan het hebben van één niet betalende klant. Voordat u een incassobureau kunt inschakelen moet u eerst uw klant in gebreke stellen.

Wanneer een incassobureau inschakelen?

U geeft in een (aangetekende) brief aan dat uw klant nog niet heeft betaald en dit de laatste waarschuwing is. Uw klant heeft binnen de wettelijke termijn (minimaal 14 dagen) de tijd om de betaling alsnog te voldoen zonder extra kosten. U kunt aangeven dat u overgaat tot het nemen van wettelijke incassomaatregelen en bijbehorende incassokosten als uw klant alsnog niet betaalt. In de meeste gevallen doet u dit eerst zelf en schakelt u daarna pas een incassobureau in. GGN start ook altijd met deze laatste waarschuwingsbrief. U kunt dus ook meteen een incassobureau inschakelen.

WAT DOET EEN INCASSOBUREAU?

Een incassobureau richt zich op het incasseren van achterstallige vorderingen. Deze bureaus worden ingeschakeld door schuldeisers als ze geen mogelijkheid zien om het bedrag zelf te innen. Een incassobureau gaat het bedrag proberen te incasseren zonder juridisch stappen te zetten. De extra kosten die uw klant moet betalen is vaak al reden genoeg om alsnog te betalen. Ook kan een incassobureau advies geven over hoe u een niet-betalende klant het best kunt benaderen.

Onze incassobureau's bedienen heel Nederland. Of u nu opzoek bent naar een deurwaarder in Enschede of Den Haag, onze medewerkers staan klaar voor u!

 

WAT ALS UW KLANTEN DAN NOG NIET BETALEN?

Mocht uw klant na al de verzoeken nog niet hebben betaald, kan een daartoe bevoegd incassobureau juridische stappen ondernemen. Dit betekent dat er een gerechtsdeurwaarder wordt ingeschakeld, die uw klant gaat dagvaarden en dat de zaak voor de rechter wordt gebracht. Na de rechtszaak draagt de gerechtsdeurwaarder er zorg voor dat het besluit van de rechter wordt nageleefd. Dit kan zijn dat er binnen een bepaalde termijn moet worden betaald en anders beslaglegging volgt. Wilt u meer weten over het inschakelen van een incassobureau? Neem dan contact op via het formulier of chat.

 

Hoe start ik?

stap1

Incasso starten

Online vult u eenvoudig de gegevens van uw niet-betalende klant in. Ook kunt u hier de factuur en overige documenten uploaden.
stap2

Uw gegevens

Via uw KvK-nummer worden uw bedrijfsgegevens geüpload en vult u overige gegevens in. Zo draagt u uw eerste incasso-opdracht over aan GGN.
stap3

GGN gaat aan de slag

Na ontvangst controleren wij uw gegevens en starten direct het incassoproces. U ontvangt een bevestiging en login voor MijnGGN.
stap4

Volgen in MijnGGN

In MijnGGN kunt u uw incasso volgen en wijzigingen aan ons doorgeven. Ook uw volgende incasso-opdrachten kunt u hier indienen.
Bent u al klant? Ga direct naar MijnGGN om uw incasso in te dienen