Sneller, goedkoper en volledig digitaal

 
  

 

Samenwerking met e-Court

In samenwerking met GGN kunt u voor incasso-opdrachten gebruikmaken van e-Court (digitale arbitrage) voor het verkrijgen van een uitspraak. e-Court is een alternatief voor de rechtbank, tegen lagere kosten.

Wat is digitale arbitrage?

Digitale arbitrage is vergelijkbaar met een procedure bij de rechtbank, maar wijkt op een paar punten af.

De procedure is volledig digitaal. Als uw klant het niet eens is met deze vorm van procederen, dan kan dat binnen een maand worden aangegeven en dan wordt alsnog de procedure via de rechtbank gevoerd. Bij digitale arbitrage doet een gespecialiseerde arbiter een uitspraak en niet de rechter. De rechtbank bekrachtigt vervolgens deze uitspraak, waarna GGN beslag kan leggen, bijvoorbeeld op het inkomen.

Door een efficiënt en digitaal proces is e-Court in staat om de kosten laag te houden. Deze dienstverlening is dan ook zeer klantvriendelijk voor alle betrokken partijen en daarmee een dienst die wij u niet willen onthouden. 

De voordelen

  • e-Court is een getest en bewezen systeem.
  • De procedure is volledig digitaal en wordt volledig door GGN verzorgd.
  • De procedure via e-Court is sneller dan een procedure via de Rechtbank.
  • Uw klanten hebben de mogelijkheid een regeling te treffen en zo een procedure te voorkomen. De procedure wordt immers pas opgestart na de maand bedenktijd.
  • Veel deskundige arbiters met ruime ervaring.
  • De arbitrage procedure is voor alle betrokken partijen aanzienlijk goedkoper dan een rechtbankprocedure:

Hoogte vordering

Procedure rechtbank*

Tarief e-Court*

< € 500,00

€ 117,00

€ 85,00

> € 500,00

€ 470,00

€ 85,00

* Tarieven van 2017

e-Court in uw algemene voorwaarden

Voordat GGN uw incasso-opdrachten aan e-Court kan voorleggen, dient e-Court te zijn opgenomen in uw algemene voorwaarden. Uiteraard moeten deze algemene voorwaarden vervolgens van toepassing zijn op uw incasso-opdrachten. Met andere woorden: u kunt gebruik maken van e-Court voor incassozaken waarop uw gewijzigde algemene voorwaarden van toepassing zijn.

Meer informatie

Wilt u meer informatie over e-Court of het aanpassen van uw voorwaarden? Neem dan contact met ons op via het contactformulier of mail naar sales@ggn.nl.