Acceptatie

Wil jij weten wie jouw nieuwe huurder is voordat je een huurcontract afsluit? Onze online tools Check Sociaal en VerhuurSignaal geven inzicht in het betalingsrisico van jouw toekomstige huurder. We doen dit volgens het stoplichtmodel. Jij weet vooraf waar je aan toe bent en je kunt op tijd ingrijpen of hulp bieden als dat nodig is. Zo voorkom je huurachterstanden en huisuitzettingen en extra kosten voor jou en jouw huurder. Vanzelfsprekend voldoen Check Sociaal en VerhuurSignaal aan de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG).

Voorkomen is beter dan genezen

De huur is voor veel mensen de grootste maandelijkse uitgave. Een huurachterstand kan al snel problematisch worden, soms met een huisuitzetting als gevolg. Als verhuurder wil jij dit voorkomen. Wij hebben tools ontwikkeld die jou helpen bij het voorkomen van problemen.

Check Sociaal voor woningcorporaties

Onze online tool Check Sociaal geeft jou van tevoren informatie over jouw kandidaat-huurder. Klopt de identiteit, betaalt hij of zij netjes, zijn er in het verleden (huur)schulden geweest? Dit vertalen we in een helder advies met de kleuren rood, oranje en groen. Zo kun jij goede afspraken maken, extra opletten en op tijd hulp bieden aan ‘probleemhuurders’.

VerhuurSignaal voor vastgoed

Als je als tussenpersoon voor een commerciële verhuurder een pand verhuurt, wil je zeker weten dat de nieuwe huurder betrouwbaar is. Je wilt bijvoorbeeld weten of iemand goede bedoelingen heeft, trouw betaalt en de woning netjes achterlaat. Zo’n screening vooraf hoort bij de zorgplicht, voorkomt problemen en garandeert rendement voor jouw opdrachtgever. Met VerhuurSignaal voer je snel en eenvoudig een screening uit die je meteen kan toevoegen aan het verhuurdossier.

Hoe werkt het?

Check Sociaal en Verhuursignaal zijn online tools. Binnen een paar muisklikken ben je klaar. Je geeft de naam, adres, woonplaats en geboortedatum van de kandidaat-huurder in en je krijgt direct een betaalwaardigheidsadvies op persoonsniveau. Kom je er niet uit? Bij elke stap vind je uitleg.

Meer informatie of een demonstratie account vind je op de website van Check Sociaal en Verhuursignaal.

Onze andere diensten

  • Thuisbezoek Onze deurwaarder gaat langs bij je klant om te zoeken naar een oplossing.
  • Gerechtelijke incasso We helpen je bij het nemen van juridische maatregelen
  • Minnelijke incasso Oplossen van betalingsachterstanden zonder tussenkomst van de rechter

Interessant voor jou

Wij investeren continu in innovatie en samenwerking om onze dienstverlening te versterken. In onze artikelen, persberichten en blogs lees je hoe we dat doen.

Lees alle artikelen